Activiteiten 75 jaar bevrijding Limburg per gemeente


Alle activiteiten om 75 jaar vrijheid in Limburg te vieren worden in dit overzicht vermeld, mits ze zijn doorgegeven aan de Provincie Limburg. U vindt de activiteiten gerangschikt naar de locatie waar de activiteit plaatsvindt. Activiteiten die in meerdere gemeenten of door heel Limburg plaatsvinden vindt u onder het kopje 'Regionale activiteiten'.

De Provincie Limburg besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens op deze website. Onjuistheden en onvolledigheden in de getoonde gegevens kunnen echter voorkomen. Controleer daarom de website van degene die een activiteit organiseert, voordat u een activiteit gaat bezoeken.

Activiteit aanmelden

Om uw activiteit in het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg toe te voegen aan de agenda op deze website, vult u onderstaand aanmeldformulier in. Hiermee kunt u ook wijzigingen doorgeven over uw activiteit.

Limburg 75 jaar bevrijding logo 365 x 365

Opening vieren 75 jaar bevrijding in Limburg

juichende_menigte

Mesch, gemeente Eijsden-Margraten, was het eerste dorp in Nederland dat werd bevrijd. We starten het vieren van 75 jaar vrijheid op 12 september 2019 in Mesch.

Slotviering 75 jaar bevrijding in Limburg

foto-bevrijders-en-paters

We vieren dat op 3 maart 1945 Arcen als laatste dorp van Limburg werd bevrijd. Het kroonjaar 2019/2020 75 jaar vrijheid wordt  afgesloten op 25 mei 2020 op Memorial Day.

Gemeente Beekdalen

Gemeente Beesel

Gemeente Bergen

Gemeente Echt - Susteren

Gemeente Eijsden-Margraten

Gemeente Gennep

Gemeente Gulpen-Wittem

Gemeente Heerlen

Gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Kerkrade

Gemeente Landgraaf

Gemeente Maasgouw

Gemeente Meerssen

Gemeente Mook en Middelaar

Gemeente Nederweert

Gemeente Peel en Maas

Gemeente Roermond

Gemeente Simpelveld

Gemeente Stein

Gemeente Vaals

Gemeente Venlo

Gemeente Venray

Gemeente Voerendaal

Gemeente Weert