75 jaar bevrijding Heel, Panheel en Osen


Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot 15:00
Locatie
CC Don Bosco en St.Stephanuskerk en Heel e.o.
Omschrijving

Op vrijdag 15 november 2019 vindt er ‘s avonds in C.C. Don Bosco een muziektheater plaats. Het geheel wordt uitgevoerd in de sfeer van en met attributen uit de veertiger jaren en wordt gebracht als een theaterstuk.

Meer informatie

Op 16 november 1944 werden, na een bezetting van ruim vier en half jaar door de Duitsers, Heel en Panheel eindelijk bevrijd door het 17e peloton “D”compagnie van het 1/7e Queen’s Royal Regiment. Met name de verovering van de sluis van Panheel was het breekpunt.

Nu, 75 jaar later, willen wij al deze jaren van vrijheid vieren. En wij willen dat doen met alle inwoners van Heel, Panheel en Osen. Op verzoek van het gemeentebestuur van Maasgouw hebben wij, samen met het Comité Oorlogsmonument Heel besloten gezamenlijk een feestprogramma te organiseren op 15 en 16 november. En daarbij hebben wij zoveel mogelijk verenigingen uit Heel uitgenodigd hieraan mee te werken. En de respons was groot.

Vrijdagavond, 15 november vindt in cultureel centrum Don Bosco in Heel het muziektheaterstuk “De vrijheid en de liefde” plaats. Aan dit stuk werken, behalve de organisatoren Comité Oorlogsmonument en Canto Lirico, ook mee: Toneelvereniging “Koldriek”, Zanggroep Heel Vocaal, Allways Vriendenkoor, Drumfanfare Animato en kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Sleye.

Het stuk volgt een verhaallijn die loopt van 16 november 1944, de dag van de bevrijding van Heel, tot februari 1945 en wordt geheel in de stijl en sfeer van 1944 opgevoerd.

Maar niet alleen het theaterstuk straalt de 40-er jaren uit. Ook in de zaal waan je je terug in de tijd. Zo zijn er allerlei voorwerpen uit de oorlogsjaren te zien, maar ook foto’s, zowel op panelen als digitaal op schermen.

De avond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

Meer informatie kun je vinden op www.cantolirico.nl.