75 jaar Bevrijding Beek, een volksfeest in vrijheid


Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
08:00 tot 22:00
Locatie
Maastrichterlaan 45, Beek
Omschrijving

Op 17 september 1944 werd Beek door de Amerikanen bevrijd. Een heugelijk en belangrijk historisch feit, waar, 75 jaar later, op gepaste wijze stilgestaan bij zal worden.

Meer informatie

De 75-jarige bevrijding van Beek wordt van 13 t/m 17 september gevierd met allerlei activiteiten voor jong en oud. een volksfeest voor jong en oud.


13-9 Vrijheidsfeest voor Beekse Jeugd van 11 tot 15 jaar in Mondial. Tijdens de avond draaien diverse dj's en wordt op een indrukwekkende manier stilgestaan bij de bevrijding van Beek.
14-9 Bevrijdingsrevue in het Asta Theater. Het theaterstuk 'Ein doodgewoon verhaol' zal worden opgevoerd. Het stuk benadrukt op aangrijpende wijze de emotionele impact van de oorlog en wordt opgevoerd door verschillende Beekse verenigingen.
15-9 Historische voertuigenstoet met 200 re-enactors op de Maastrichterlaan, dagboekpresentatie, fototentoonstelling, optredens muziekverenigingen en scholen.
17-9 Kindermusical Oorlogsgeheimen in het Asta theater voor de hogere klassen van de Beekse basisscholen, met aansluitend het officiële herdenkingsfeest, vanaf 18.30 uur.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het eyewitness museum.