Bevrijdingsconcert Simpelveld


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Partycentrum Oud Zumpelveld, Irmstraat 3, Simpelveld
Omschrijving

Bevrijdingsconcert, georganiseerd door de Heemkundevereniging De Bongard, Mannenkoor David, Harmonie Sint Caecilia uit Simpelveld en kerkelijk zangkoor Hamonia. Historicus Luc Wolters zal een aantal verhalen voordragen uit de oorlogstijd.

Meer informatie

Concert "75 jaar bevrijding"

Vier Simpelveldse verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om 75 jaar Bevrijding te vieren. Heemkundevereniging De Bongard, Harmonie St. Caecilia, Mannenkoor David en Kerkelijk Zangkoor Harmonia organiseren samen een Bevrijdingsconcert op zaterdag 14 september.

De geschiedenis en de muziek gaan tijdens dit evenement hand in hand. Geleid door de muziek van de 3 muziekverenigingen neemt historicus Luc Wolters het publiek mee in een verhaal over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Simpelveld, Limburg en Europa. Dit leidt tot een bijzonder mooi en afwisselend programma. De verschrikkingen van de oorlog, de verzetsdaden, de gevallenen en het vieren van de bevrijding komen allemaal aan bod in het verhaal en de muziek.

Dankzij een bijdrage van de gemeente Simpelveld is het concert volledig gratis toegankelijk. De concertlocatie is Partycentrum Oud Zumpelveld en de aanvang van het concert op zaterdagavond 14 september is 19.30 uur.

Meer informatie vind je op www.harmoniesimpelveld.nl.