"The Armed man", A Mass of peace


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 15:00
Locatie
Zalencentrum De Hanenhof, Herenhof 2, Geleen
Omschrijving

Concert "The Armed man", a Mass of Peace, van de componist Karl Jenkins. Uitgevoerd door Harmonie St. Cecilia, gemengd koor Synoidos, vrouwen Vocaal Ensemble Sirena en mannenkoor Lambardi.

Kosten

€15,-

Meer informatie

Limburg viert 75 jaar bevrijding.

Synoidos, koor dat je raakt! en Harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven herdenken de oorlog en vieren de vrijheid in de vorm van een bijzonder concert: ‘The Armed Man” gecomponeerd door Karl Jenkins.

‘Een mis voor de vrede.’ Met deze ondertitel ging in 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in de Londense Royal Albert Hall ‘ The Armed Man’ in première. De componist sir Karl Jenkins baseerde het werk op het bekende Franse volkslied (soldatenlied) uit de 15e eeuw L’homme armé. Dit lied is in de loop der eeuwen in ontelbare composities als hoofdthema gebruikt. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan, en de hoop op duurzame vrede. Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo oorlog.

De mis wordt uitgevoerd door Harmonie St. Cecilia uit Grevenbricht-Papenhoven, gemengd koor Synoidos uit Sittard in samenwerking met  vrouwen Vocaal Ensemble Sirena uit Eindhoven en mannenkoor Lambardi uit Helmond.

meer informatie vind u op de websites: www.koor-synoidos.nl en www.cecilia-online.nlArmed Man