Concert: Bach met Burnello I


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Theater Heerlen
Omschrijving

Dit seizoen is nogmaals de eer aan Mario Brunello. Zijn concerten staan in het teken van Bachs magnifieke Brandenburgse Concerten. Wat Rembrandt betekent voor de schilderkunst, dat is Bach voor de muziek. Een ijkpunt. De peetvader van alle grote componisten na hem.

Meer informatie

De kracht van klassiek


Een symfonieorkest speelt klassieke muziek. Maar binnen de rijkdom aan stijlen die we ‘klassiek’ noemen, is er één tijdperk in de muziekgeschiedenis dat ‘de klassieke periode’ heet. In die periode staat de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven centraal. Speciaal daarvoor hebben we de Haydn-Chair bedacht. Wie daarop ‘zit’, mag een tijdlang schatgraven in dat tijdperk en zich samen met het orkest verdiepen in de verfijning van het klassieke repertoire. En daarbij pikken we ook pareltjes uit andere tijden mee, door de klassieken geïnspireerd, of staand aan de wieg daarvan – zoals bijvoorbeeld de muziek van Johann Sebastian Bach.


Bach als ijkpunt


Dit seizoen is nogmaals de eer aan Mario Brunello. Zijn concerten staan in het teken van Bachs magnifieke Brandenburgse Concerten. Wat Rembrandt betekent voor de schilderkunst, dat is Bach voor de muziek. Een ijkpunt. De peetvader van alle grote componisten na hem. De Italiaanse cellist en dirigent zoekt altijd het avontuur. Hij geeft concerten op verlaten bergtoppen en in stille woestijnen, speelt net zo lief met klassieke topmusici als met jazzmuzikanten of singer-songwriters. Zijn versie van klassiek komt recht uit het hart. Bij elk van zijn concerten introduceert Brunello een van zijn muzikale vrienden én schitteren musici van philharmonie zuidnederland als solist in de Brandenburgse Concerten.

Meer informatie kun je vinden op www.philharmoniezuidnederland.nl.