Concert met Metropole Orkest & Limburgse solisten


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Theater Heerlen, Burg. van Grunsvenplein 145, Heerlen
Omschrijving

Het Metropole Orkest en een keur van Limburgse topartiesten, Blackbird, HAEVN, Brigitte Heitzer en Frans Pollux vieren de 75-jarige Bevrijding van Limburg met Songs of Freedom. Een groots muziekspektakel met drie spetterende theaterconcerten verspreid over Limburg.

Meer informatie

Een unieke concert in kader van 75 jaar Bevrijding van Limburg

Limburg werd in 2019 precies 75 jaar geleden bevrijd door de Amerikanen, Britten en Canadezen. De steden kleurden oranje en Amerikaanse jazzhits schalden door de straten. Wat een feest moet dat geweest zijn! Het Metropole Orkest doet het feest dunnetjes over. Het Metropole is ‘s werelds meest swingende en belangrijkste jazz-en poporkest. Het is bovendien onlosmakelijk verbonden aan de bevrijding, omdat zij in 1945 speciaal door de regering in ballingschap en het koningshuis werd opgericht om het volk ‘hoop en vertier te bieden’.

Een feest van vrijheid en verbondenheid

Songs of Freedom brengt de belangrijkste naoorlogse songs uit de jazz- en popmuziek met als thema vrijheid en verbondenheid. Liedjes van verschillende generaties, uit Limburg, Nederland en de rest van de wereld worden gezongen door de bekende Limburgse artiesten Blackbird, HAEVNBrigitte Heitzer en Frans Pollux. Zeker is dat het Songs of Freedom een unieke, swingende en fantastische avond biedt voor oud en jong!

Een Limburgs initiatief

Songs of Freedom is een initiatief van Theater aan het Vrijthof, Jazz Maastricht, Parkstad Limburg Theaters, De Maaspoort Theater & Events, en het Metropole Orkest, en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg in het kader van Limburg viert 75 jaar bevrijding.

Meer informatie en tickets kun je vinden op www.plt.nl/programma/songs-of-freedom/.