Een cultureel-educatief programma over de Vier Vrijheden van Franklin Roosevelt (1941) en wat ze betekenen in onze tijd (2019).


Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Brikke Oave, Lindeplein 7-8, Brunssum
Omschrijving

Door middel van lezingen, debat, onderwijsprojecten en theater wordt invulling gegeven aan een discussie over de betekenis van ‘vrijheid’ anno 2019, zoals die door Franklin Roosevelt tijdens de oorlog is gedefinieerd in zijn Vier Vrijheden.

Meer informatie

Het programma begint in het voorjaar van 2019 met lezingen over de Vier Vrijheden en een speciaal onderwijsprogramma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Op vrijdagochtend 20 september vindt in de Brikke Oave een kindervoorstelling plaats van het stuk ‘Oorlogsgeheimen’, in het bijzijn van de auteur Jacques Vriens.

Op de zaterdag 21 september zijn er vanaf 14 uur in de Brikke Oave debatten tussen een aantal sprekers die in de afgelopen jaren het maatschappelijk debat in Nederland mede hebben bepaald.
’s Avonds is er – eveneens in de Brikke Oave – de uitvoering van een unieke theatervoorstelling die op indringende wijze invoelbaar maakt hoe het is om in je vrijheid bedreigd te worden.

Toegang tot de debatten, lezingen en theatervoorstelling is gratis.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Brunssum.