Documentaire Gedeelde Oorlog


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
ECI cultuurfabriek, Roermond
Omschrijving

De documentaire 'Gedeelde oorlog' vertelt over Limburg en Limburgers in de oorlogsjaren, bevrijdings- en wederopbouwperiode. Het verhaal wordt verteld met filmarchiefmateriaal, radiofragmenten en nieuw geschreven muziek (Ton Verhiel) en teksten (Frans Pollux), die live worden uitgevoerd.

Meer informatie

Gedeelde oorlog vertelt over Limburg en Limburgers in de oorlogsjaren, bevrijdings- en wederopbouwperiode. De voorstelling verbeeldt, letterlijk en figuurlijk, de menselijke maat in de jaren 1939 – 1949, tegen het decor van chaotische en turbulente wereldontwikkelingen. Hoe raken dramatische gebeurtenissen het leven van burgers? En ook: hoe laat dat leven zich soms niet storen door diezelfde tumult?

Het verhaal wordt verteld aan de hand van prachtig filmarchiefmateriaal, tijdgebonden radiofragmenten en nieuw geschreven muziek (Ton Verhiel) en teksten (Frans Pollux), die live worden uitgevoerd. Het beeld- en geluidmateriaal komt uit de collecties van het Limburgs Museum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en L1. De voorstelling kun je zien als een reis door het cultureel-maatschappelijke landschap van Limburg in de jaren van oorlog en wederopbouw. Een authentiek verhaal mét een hedendaagse draai.

Meer informatie en tickets kun je vinden op https://www.ecicultuurfabriek.nl/film/gedeelde-oorlog/.