Helpoortconcert Maastricht


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:30 tot
Locatie
Helpoort, Sint Bernardusstraat 24B, Maastricht
Omschrijving

Op zaterdag 7 september 2019 organiseert Stichting JekerKlassiek samen met Cultura Mosae een speciaal concert: Helpoortconcert met musici van philharmonie zuidnederland, in het kader van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding van Limburg.

Meer informatie

Zeven musici brengen Stravinsky’s L’Histoire du Soldat ten uitvoering samen met verteller Bart Moeyaert. Het tijdloze dilemma van macht en geld is de rode draad van het verhaal. Een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel in ruil voor macht en geld. Dit verhaal is eeuwenoud, maar nog altijd pijnlijk actueel. Net als de onovertroffen muziek van Igor Stravinsky.


De philharmonie zuidnederland, Stichting Jekerklassiek en de Stichting Cultura Mosae slaan de handen in elkaar om een magistraal en inspirerend bevrijdingsconcert te presenteren aan de inwoners en bezoekers van Maastricht bij de Helpoort – Sint Bernardusstraat. Bezoekers die geen plek weten te bemachtigen bij de Helpoort aan de St. Bernardusstraat kunnen het concert live volgen op een projectiescherm aan de andere kant van de wal, in het Stadspark.

Tekst en verteller: Bart Moeyaert
Ensemble: philharmonie zuidnederland
Datum: zaterdag 7 september 2019
Tijd: 20:30 - 21:45 uur
Locatie: Helpoort – Sint Bernardusstraat / Stadspark
Toegang is gratis

Voor meer informatie kun je terecht op http://www.jekerklassiek.nl/.