Herdenking Bevrijdingsdag in Roosteren


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 11:00
Locatie
Parochiekerk Roosteren, Maasheuvel 6, Roosteren
Omschrijving

Op 30 september 1944 werd het Maasdorp Roosteren (het gedeelte aan de westzijde van het Julianakanaal) bevrijd. Deze gebeurtenis zal nu, 75 jaar later, niet ongemerkt voorbij gaan. Op zondag 29 september vinden er in de parochiekerk van Roosteren een aantal bijzondere activiteiten plaats.

Meer informatie

Om 11.00 uur wordt er een pontificale Hoogmis opgedragen die door Mgr. De Jong, hulpbisschop van Roermond, zal worden voorgegaan en waarbij de H.E.H. Lauvenberg, pastoor-deken van Susteren zal concelebreren.

Bijzonder is het feit dat deze mis, voornamelijk “ouderwets” in het Gregoriaans zal worden opgeluisterd. De muzikale omlijsting ligt in handen van de gemengde zangvereniging Crescendo uit Doenrade.

Omstreeks 12.30 uur zal er in De Roosterhoeve een lunch geserveerd worden waarna de mogelijkheid bestaat deel te nemen aan een rondwandeling langs markante plekken in het Maasdorp onder leiding van een gids.

Om 15.30 uur zal er een bevrijdingsconcert plaatsvinden dat tevens bestempeld kan worden als benefietconcert voor de restauratie van het monumentale Van Dintherorgel uit 1857, dat tijdens deze middag kort bespeeld zal worden door Hans Maes.

Aan dit bevrijdingsconcert wordt deelgenomen door de Roosterse vocale solisten Nicole Maessen, Britt Eberson en Patrick Henckens, het mannenkoor De Wieërdzengers uit Sint Joost en het Clarinetchoir uit Weert.

Voor vragen, mail naar orgelkring-roosteren@ziggo.nl.