Herdenking Belgisch monument Heer


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Pater Kustersweg 24, Cadier en Keer
Omschrijving

De jaarlijkse herdenking bij het Belgisch Monument Heer wordt op zondag 8 september 2019 georganiseerd door Stichting Heerdeberg-oorlogsmonument Heer. Gezien de 75-jarige bevrijding van Limburg, is de herdenking dit jaar extra speciaal.

Meer informatie

Voorlopig programma:

  • 09.00u H.Mis in de kapel van het Missiehuis, Rijksweg 15, 6267 AC Cadier en Keer.
  • 10.25u Verzamelen/opstellen bij het trapportaal van zorginstelling Vincere-GGZ, voorheen Huize St.Gerlach, Pater Kustersweg 24, 6267 NL Cadier en Keer

Vervolgens is stille tocht naar het monument. Aansluitend zal de herdenkingsceremonie bij het monument plaatsvinden. Aan deze herdenking wordt medewerking verleend door familieleden van de gefusilleerden, verzetsorganisaties uit België, de Koninklijke Harmonie Heer, een afvaardiging van schutterij St. Sebastianus Margraten, de Wapenbroeders afdeling Maastricht en Omstreken, de Jonkheid Keer, scouting Anne Frank-St. Jan Heer en groep 7/8 basisschool de Keerkring Cadier en Keer. Het programma bij het monument omvat o.m. een dodenappèl met Last Post, een aantal toespraken door o.m. de burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten en de voorzitter van de kapel van de Weerstand in het Belgische Rotem, een kranslegging/bloemenhulde en het spelen van een aantal koraalliederen en volksliederen door de harmonie. Uiteraard zal tijdens de herdenkingsceremonie aandacht worden besteed aan het feit dat het in 2019 75 jaar geleden is dat de fusillade plaatsvond, en enkele uren/dagen later deze regio werd bevrijd van de bezetter.

Voor meer informatie en het definitieve programma kun je terecht op https://belgischmonumentheer.nl/

Onderhoud-15032019