Herdenking en berging Engels vliegtuig 'Short Stirling'


Datum
t/m Plaats in agenda
Locatie
Abdij Lilbosch, Pepinusbrug 6, Echt
Omschrijving

In het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg zal er in Echt een herdenking worden georganiseerd. Daarnaast zal de Engelse bommenwerper 'Short Stirling' geborgen worden.

Meer informatie

De voorbereidingen voor de berging van de Engelse bommenwerper Short Stirling zijn al in volle gang. Binnen enkele weken gaat de eerste schop ook daadwerkelijk de grond in. Dit is het eerste vliegtuig dat volgens het na­tionale bergingsprogramma wordt geborgen.

Op 25 september 2019 zal Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met een delegatie een bezoek brengen aan de bergingslocatie.

Op 28 september 2019 zal de officiële jaarlijkse herdenking verzorgd worden door de Stichting Op Vleugels der Vrijheid verzorgd worden van 11:00 – 13:30 uur. De stichting besteedt dit jaar tijdens de her­denking in het bijzonder aandacht aan de bemanning van de Stirling W7630 MG-M.

Het publiek heeft deze dag de mogelijkheid om de bergingslocatie te bezoeken vanaf 14.30 uur tot 18.00 uur. ‘Stichting Berging Stirling W7630’ ondersteunt de gemeente tijdens het hele proces en begeleidt de nabestaanden tijdens hun bezoek aan Echt-Susteren.

Op 5 oktober 2019 zal de bergingslocatie vanaf 10:00 uur toegankelijk zijn voor het publiek.

Meer informatie kun je vinden op https://www.herdenkingwo2.eu/.