Herdenking omgekomen vliegeniers


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 14:30
Locatie
Taverne ’t Koetshoes, Oosterweg 42
Omschrijving

De Kunst- en Cultuurraad van Valkenburg a/d Geul zal op zaterdag 29 juni 2019, in aanwezigheid van genodigden en belangstellenden, de zeven vliegeniers, die op 29 juni 1943 in de weilanden van kasteel Schaloen zijn omgekomen, herdenken.

Meer informatie

Het oorlogsmonument in de "Oostergats" is op 29 juni 2013 door de KCR onthuld ter nagedachtenis aan de omgekomen vliegeniers. Zij hebben een aanval door een Duitse nachtjager niet overleefd en hebben hierdoor voor ons het leven moeten laten.
Vanaf 2016 is het herdenkingsmonument compleet met de 'landmark' “lost, but not forgotten”. De 'landmark' bestaat uit de propeller van de neergestorte bommenwerper en markeert in het weiland de locatie van het neergestorte vliegtuig.

In het kader van het programma “75 jaar bevrijding” zal er meer cachet gegeven worden aan deze herdenking. Een bloemenlegging door de KCR zal een onderdeel zijn van het programma. Genodigden en aanwezigen worden eveneens in de gelegenheid gesteld om hun eerbetoon aan deze helden te betuigen.

Na ontvangst van de genodigden om 14.00 uur in Taverne ’t Koetshoes, Oosterweg 42 in Valkenburg aan de Geul zal het bestuur van de KCR, de genodigden en aanwezigen rond 14.30 uur gezamenlijk naar het monument lopen waarna om 14.45 uur de herdenking zal plaatsvinden.

Meer informatie kun je vinden op kunstencultuurraad.nl.

oorlogsmonument geul