Herdenking Bevrijding Thorn


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Historische kern Thorn
Omschrijving

Dit jaren vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. In het kader van 75 jaar bevrijding Limburg organiseert Stichting Herdenking Bevrijding Thorn een belevingstocht en een traditionele herdenking.

Meer informatie

De belevingstocht, met als thema 'vrijheid', wordt gelopen door ongeveer 150 leerlingen uit Nederland, België en Luxemburg. Vanaf 17.30 uur begint de officiële herdenking van de bevrijding bij het monument aan de Beekstraat. Vanaf ongeveer 17.45 uur zullen de toespraken en de kranslegging op de Kerkberg en de Wijngaard plaatsvinden.

Met de belevingstocht worden kinderen, veteranen en vluchtelingen met elkaar in contact gebracht. De nadruk van de belevingstocht ligt op ‘leven in vrijheid’. In gemengde groepen (samen met veteranen) maken de kinderen een tocht door Thorn. Er zijn 3 onderdelen: 1. toneelstuk over een gebeurtenis in Thorn; 2. Doe-activiteiten; 3. Verhalen door vluchtelingen die vertellen over oorlog in de huidige tijd. Aan het einde van de dag is er een gezamenlijke afsluiting die begint met de binnenkomst van Piron en de burgemeester.

THORN: Historische kern Thorn, Wijngaard 8, van: 10:00 tot 22:00, Herdenking Bevrijding Thorn, Kosten:Toegang is gratis

Voor meer informatie kun je terecht op http://www.stichtingherdenkingbevrijdingthorn.nl.

2017-09-07_068