Internationaal Verbroederingstreffen Venray


Datum
Plaats in agenda
Locatie
Venray
Omschrijving

Zondag 29 maart 2020 wordt in Venray een verbroederingsfeest worden georganiseerd door de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray, waarbij de (inter)nationale verbroedering, de diversiteit en de vrijheid met elkaar wordt gevierd. Dit gebeurt met een volledig dagprogramma met optredens van muziekgezelschappen, schutterijen, schuttersgilden e.a. uit diverse nationaliteiten.

Meer informatie

Verbroederingsfeest

Mesch in de gemeente Eijsden-Margraten is het eerste dorp in Nederland dat is bevrijd. Dat gebeurde op 12 september 1944. Op 3 maart 1945 werd Velden, gemeente Venlo bevrijd en als laatste op die zelfde dag Arcen, gemeente Venlo. Natuurlijk koesteren we binnen het schutters- en gildewezen al vele jaren onze verbroedering en kwam hier door de Tweede Wereldoorlog een onderbreking in. In het kader van 75-jaar bevrijding zal er ook een groots internationaal verbroederingsfeest komen.

Zondag 29 maart 2020 wordt in Venray een verbroederingsfeest worden georganiseerd door de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray, waarbij de (inter)nationale verbroedering, de diversiteit en de vrijheid met elkaar wordt gevierd. Dit gebeurt met een volledig dagprogramma met optredens van muziekgezelschappen, schutterijen, schuttersgilden e.a. uit diverse nationaliteiten. De vrijheid verbroedering betekent samen eten, drinken, een (schutters)optocht lopen, maar vooral de vrijheid vieren. Het geheel wordt in de avonduren afgerond met een uniek optreden, wat in Nederland slechts op 16 plaatsen wordt uitgevoerd en in Limburg gebeurd dit in Venray. De ‘Tour of Freedom in Concert’ uitgevoerd door de Bereden Wapens van Defensie en is een eerbetoon aan alle veteranen in de diverse missies (tot heden).

De organisatie is op zoek naar schutterijen, die deze dag ook willen optreden en willen deelnemen aan de historische optocht. Voor meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@zandakker.nl en binnenkort verschijnt op de website www.zandakker.nl een aparte subpagina voor dit unieke evenement. De Provincie Limburg en het V-Fonds hebben dit project al omarmd.

Meer informatie kun je vinden op www.zandakker.nl/verbroederingsfeest.