'Liberation Concert' - Philharmonie Zuyd


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Amerikaanse Begraafplaats Margraten
Omschrijving

In het kader van 75 jaar bevrijding Limburg zal Philharmonie Zuyd tijdens het Liberation Concert op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten de Tweede Symfonie van Mahler ten gehore brengen.

Meer informatie

Dit jaar vieren we de bevrijding die in 1944 in Zuid-Limburg begon, in september 75 jaar geleden. Het concert is onderdeel van de viering van onze vrijheid. Tijdens het Liberation Concert zal Philharmonie Zuyd de Tweede Symfonie van Mahler ten gehore brengen samen met de koren Studium Chorale en het Brabant Koor. Dit alles zal geheel onder muzikale leiding staan van chef-dirigent Dmitri Liss. De solisten die hun opwachting maken tijdens het concert zijn Sarah Wegener (sopraan) en Helena Rasker (alt).

Liberation Concert

Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten klinkt sinds 2006 jaarlijks een muzikaal eerbetoon. Een klassiek concert dat past bij de unieke locatie. Samen herdenken we de gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van ons land.

Het Liberation Concert is in 2006 ontstaan op initiatief van de gemeente Margraten en wordt met steun van de Provincie Limburg, the American Battle Monuments Commission en philharmonie zuidnederland gerealiseerd. Vanaf 2010 wordt het concert voortgezet door Stichting Eerbetoon Netherlands American Cemetery and Memorial.

De stichting heeft als doelstelling het stimuleren, bevorderen, coördineren en doen uitvoeren van muzikale uitvoeringen op de Netherlands American Cemetery and Memorial te Margraten. Als eerbetoon en ter blijvende herinnering aan hen die hun leven gaven bij de bevrijding van Europa, tijdens de Tweede Wereldoorlog. En het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting dient een algemeen belang en heeft geen winstoogmerk. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door alle wettige middelen. Deze stichting staat bij de belastingdienst geregistreerd als Cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Liberation-Concert-Margraten-ABMC_cropped-1024x400