De Limburg Herdenkt Vrijheidsboot


Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
20:30 tot 21:00
Locatie
L1 TV
Omschrijving

Vanaf september 2019 vaart de Vrijheidsboot uit op L1. In vijf speciale televisie-uitzendingen reist presentatrice Kirsten Paulus over de Maas van Zuid- naar Noord-Limburg, parallel aan de bevrijding van Limburg in 1944-1945.

Meer informatie

De Limburg Herdenkt Vrijheidsboot

Kirsten ontvangt aan boord uiteenlopende gasten met één gemene deler; het vieren en herdenken van de Tweede Wereldoorlog in Limburg 75 jaar later. Dat gebeurt op traditionele wijze maar kan ook heel eigentijds met digitale technieken. Een selectie van opmerkelijke initiatieven komt uitgebreid aan bod aan boord van de Maaslakei en in reportages. In elke uitzending wordt een bezoek gebracht aan een pop-up museum in de vensterbank ergens in Limburg.

Het Limburgse land ligt geplaveid met indrukwekkende oorlogsverhalen over militairen en burgers, verzetshelden en collaborateurs, over bevrijders en de Duitse bezetter. Die verhalen en het thema leven in (on)vrijheid vormen de rode draad voor de tocht over de Maas.

Kijk mee stroomopwaarts van Zuid naar Noord Limburg en ontdek wat er bij jou in de buurt te doen is! De uitzendingen zijn te zien bij L1 op; in 2019 op donderdag 12 september, 3 oktober en 7 november en in 2020 op donderdag 6 februari en 12 maart.

Meer informatie kun je vinden op www.limburgherdenkt.nl.