Limburgse Oorlogsbronnen


Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Regionaal Historisch Centrum Limburg, Maastricht
Omschrijving

Op 14 september is het precies 75 jaar geleden dat Maastricht werd bevrijd. Daarom vindt op die dag in het RHCL in Maastricht de aftrap plaats van twee projecten met een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk Limburgse oorlogsbronnen verzamelen, ontsluiten en beschikbaar maken voor het publiek. Bovendien vindt de première plaats van een recent teruggevonden unieke film over de bevrijding van Maastricht.

Meer informatie

Het eerste project dat wordt gelanceerd is het project "Limburgse Oorlogsbronnen" en heeft als doel om alle relevante informatie uit archieven en andere instellingen over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Limburg op één (digitale) plek bij elkaar te brengen voor onderzoek door professionals en liefhebbers.

Ook wordt het "Bevrijdingsalbum Limburg" gelanceerd met als doel zoveel mogelijk herinneringen aan WO2 en de bevrijding uit Limburg bij elkaar brengen en veilig stellen voor de toekomst.

Voor meer informatie kun je terecht op vvvmiddenlimburg.nl/oorlogsbronnen-limburg en www.rhcl.nl/limburgse-oorlogsbronnen.