Nachtwacht project (live op Facebook)


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Live op Facebook
Omschrijving
Op bezoek bij Manon Berns, de Dan Brown onder de kinderboekenschrijvers. Dat kan op dinsdag 5 mei om tien uur ’s ochtends. Ze ontvangt de jeugd (8 tot en met 12 jaar) dan graag in haar atelier via een livestream. Deze wordt uitgezonden op de Facebookpagina van Visit Maastricht. Om het feestje compleet te maken, krijgen ouders op Bevrijdingsdag het jeugdboek ‘De Ondergrondse Rembrandt’ als luistervariant cadeau.
Meer informatie
De Ondergrondse Nachtwacht’ van Manon Berns is een spannend jeugdboek met een kunsthistorische achtergrond over het verzet, vrijheid en de Kluis in de Sint Pietersberg waar Rembrandts Nachtwacht tijdens de Tweede Wereldoorlog verscholen lag. "Net als in de Tweede Wereldoorlog worden we beperkt in onze bewegingsvrijheid en zijn we veel thuis. Best saai soms. Daarom vieren we op 5 mei een leerzaam feestje in mijn atelier”, zegt Manon Berns. ”Ik vertel over mijn boek, de Kluis en de Nachtwacht. Ook kunnen kinderen vragen stellen. Natuurlijk spelen we een spelletje en lees ik voor!”

Praktische info

Aanvang: dinsdag 5 mei 10.00 uur. Duur: 30 min.
Voor wie: jeugd van 8 tot en met 12 jaar. En iedereen die wil.

Zo kom je in aanmerking voor het luisterboek

Ouders en geïnteresseerden krijgen een gratis cadeau-abonnement van Storytel voor drie maanden. Wel zelf opzeggen, indien luisteraars na de cadeautijd geen betaald abonnement wensen.

Noot voor de redactie:

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VFonds en Provincie Limburg.