Openingsceremonie Mesch


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Festivalweide Mesch
Omschrijving

Op vrijdag 12 september zal het feestweekend van 75 jaar bevrijding Limburg, in het bijzijn van oorlogsveteranen, in Mesch van start gaan.

Meer informatie

Openingsceremonie Mesch

Uit dankbaarheid voor de bevrijders vindt er op 12 september, precies 75 jaar na de bevrijding, een herdenking plaats op de plek waar de eerste Amerikaanse bevrijders de grens overstaken.

Het bevrijdingsvuur uit Caen is het startschot van de officiële herdenkingsceremonie bij het monument in Mesch. Twee groepen lopers van Atletiek Maastricht hebben het bevrijdingsvuur uit Caen (Normandië) naar Mesch gebracht. Bij de ceremonie zijn naast veteranen en andere gasten namens het Nederlandse kabinet staatssecretaris Knops en de Amerikaanse ambassadeur Hoekstra aanwezig. Een stoet historische voertuigen rijdt door Mesch en omstreeks 12.15 uur is er een fly-over van historische vliegtuigen.

In het bijzijn van Old Hickory-veteranen zal het 75 jaar liberation-weekend ceremonieel geopend worden. De openingsceremonie vindt plaats van 10:00 tot 11:00 in Mesch. Voor meer informatie kun je terecht op www.75jaarliberation.nl.