Valkenburg herdenkt en viert 75 jaar bevrijding


Datum
Plaats in agenda
Locatie
Diverse locaties, Valkenburg
Omschrijving

Samen met tal van ondernemers en organisaties uit Valkenburg aan de Geul wordt een dag- en avondvullend programma gepresenteerd in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg.

Meer informatie
75 jaar bevrijding Valkenburg
-
Samen met de organisaties Stichting Liberty Maastricht, Landal Kasteeldomein de Cauberg, de dorpskernoverleggen Sibbe, Berg en Terblijt en Schin op Geul, de Limburgse Jagers, veteranen van toen en nu, het Ministerie van Defensie, het Korps Limburgse Jagers, de ondernemers van het Walramplein en tal van andere ondernemers en organisaties uit Valkenburg aan de Geul wordt een dag- en avondvullend programma gepresenteerd.
-
Tevens wordt op deze dag een speciale belevingstocht voor de jeugd van Valkenburg aan de Geul georganiseerd. Het doel van deze belevingstocht is om jongeren bewust te maken van de ernst van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast wil de organisatie de jongeren laten zien dat oorlog door mensen wordt gemaakt en dat er bij een oorlog altijd vele slachtoffers vallen.
-
De toegang bij alle evenementen is gratis. Bewoners en bedrijven worden gevraagd om op deze dag de Nederlandse, Limburgse en/of Valkenburgse vlag buiten te hangen. Foto: archief Frans/Hans Hoffman.
-
28990