Vannacht naar dag Ysselsteyn


Datum
Plaats in agenda
Tijd
06:12 tot
Locatie
Begraafplaats Ysselsteyn, Timmermansweg 75
Omschrijving

Tussen alle grote evenementen rond 75 Jaar Bevrijding, is er gelukkig ook ruimte voor een pareltje als Vannacht naar Dag. De voorstelling van actrice-zangeres Quirine Melssen, met begeleiding van pianist en cellist, is door haar speciaal gemaakt voor het thema Bevrijding en Vrijheid. Zangeres en actrice Quirine Melssen brengt de muzikale performance ‘Vannacht naar Dag’. De performance begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. De oorlog kent vele verhalen vanuit verschillende invalshoeken. Daarom vertelt de voorstelling vijf van deze persoonlijke Europese verhalen.

Meer informatie

Een muzikale vertelling over oorlog en vrede

Je maakt kennis met Generaal Montgomery die soldaten klaarstoomt voor D-day. Irene Sendler die 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warchau heeft gesmokkeld. De Italiaanse partizaan Paolo Vasario die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Met kampbeul Wilhelm Boger en het schuldgevoel van zijn kleindochter Ursula. Als laatste vertelt speelster Quirine het verhaal van haar moeder tijdens de slag om Arnhem. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

Van donker naar licht

De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten je de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht.

Het Grote Vrijheidsontbijt

Aansluitend vindt het Grote Vrijheidsontbijt plaats, waarbij we onze verhalen en gedachten delen. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de ticketprijs.

Meer informatie vind je op https://www.vannachtnaardag.nl/.