Vensterbank Museum


Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot 17:00
Locatie
Door heel Limburg
Omschrijving

75 jaar bevrijding in Limburg in herinneringen. Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog en dan met name uit de tijd van de bevrijding. Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere vaak persoonlijke herinneringen.

Meer informatie

Laat jouw herinnering zien

Heb jij één of meerdere bijzondere voorwerpen die je wilt laten zien? Dat kan door in je eigen huis, voor het raam, een tijdelijk Vensterbank Museum in te richten. Met deze bijzondere museumactie wordt de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijdingstijd letterlijk tastbaar en komen de verhalen van gewone Limburgers uit de hele provincie tot leven.

Initiatieven van (vrienden)groepen en verenigingen om gezamenlijk een museum in te richten  in bijvoorbeeld een vitrine in een verzorgingstehuis, buurthuis of bibliotheek worden ook ondersteund.

Doe je mee?

Mail dan je naam, adres, museum stuk(ken) en het verhaal daar achter naar: vensterbankmuseum@limburg.marketing

Dan ontvang je snel meer informatie en kun je beginnen met het inrichten van je museum.

NB: Limburg Marketing is promotor en inspirator van het vensterbank museum. Daar waar privé stukken (in een openbare ruimte) tentoongesteld worden, is Limburg Marketing niet verantwoordelijk voor beschadiging of verlies van tentoonstellingsitems.

Voor meer informatie kun je terecht op www.limburgherdenkt.nl.