Voorstelling: 'Dark Shades of Light'


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 20:00
Locatie
Theater Kumulus, Herbenusstraat 89, Maastricht
Omschrijving

In het kader van 75 jaar bevrijding zal de voorstelling 'Dark Shades of Light' zijn tournee beginnen in Maastricht, de eerst bevrijde stad van Nederland in 1944. De Voorstelling is een speelse fantasie over het leven en sterven van meneer de Wit.

Kosten

€17,50

Meer informatie

Dark Shades of Light

Feiten uit de geschiedenis kennen is één. Maar daadwerkelijk meevoelen met een dader of een slachtoffer, maakt leren van ons verleden nog waarschijnlijker.

Zowel de krachtige muziek als het non-verbale spel sleuren je in deze voorstelling mee in een scala van emoties. Angst, liefde, machteloosheid, blijheid, verdriet, alles wisselt elkaar in een razend tempo af. Nergens ruimte biedend om in te blijven ‘hangen’.

Het verhaal is het stervensmoment van meneer de Wit. De belangrijkste momenten van zijn leven verschijnen op zijn netvlies en dat maakt van alles in hem los. Door die gevoelens allemaal toe te staan, groeit inzicht in zijn eigen aandeel. En dat helpt hem om tot werkelijke acceptatie te komen.

De bijzondere figuren die door de voorstelling heen fladderen en die in de grootste ellende de schitterende essentie van het leven niet kwijtraken, verraden de clowneske wortels van zowel de spelers als de regisseuse.  Het effect is lichtheid, ondanks de diepgang van het lijden.

Kom je het meemaken, dit verhaal van meneer de Wit? Misschien is zijn verhaal ook een beetje jouw verhaal!

Ook voor slechthorenden of niet Nederlandstaligen geschikt, door de expressieve vorm.

Zaterdag 14 september 2019 om 20.00 uur in het Kumulustheater in Maastricht.

Een link naar de trailer; https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=CmeyMGF_Eok

Direct reserveren kan via; darkshadesoflight@gmail.com

Folder van de voorstelling: Dark Shades of Light (pdf, 385 kB)

dark shades foto Rob