VVV Themarondleiding 'Thorn Bevrijd'


Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
VVV Thorn, Wijngaard 8, Thorn
Omschrijving

Tijdens de rondleiding vertelt de gids over de Belgische bevrijding van Thorn en daarmee het eind van de Tweede Wereldoorlog in 1944.

Meer informatie

Perioden van oorlog en opstand werden in Thorn afgewisseld met tijden van vrede en geweldloosheid. Overweldigers en indringers werden geconfronteerd met vredebrengers en pacifisten. De Franse overheersing betekende het einde van het vrouwen-vorstendom en Thorn verzonk tot een niveau van onbeduidendheid en armoede. Oproer en revolte kreeg vat op het dorp door de pro-Belgische gevoelens van de bevolking. Wil je ook weten waarom tijdens de Eerste Wereldoorlog de grens werd afgebakend door de “elektrische draad”? Wandel dan mee en laat je leiden door de boeiende verhalen. De VVV gids verteld over het eind van de tweede Wereldoorlog in 1944. Opmerkelijk is dat Thorn niet door Amerikanen of Engelsen werd bevrijd maar door de Belgische brigade Piron. De bevrijding wordt jaarlijks in september met een defilé herdacht.

THORN: VVV Thorn, Wijngaard 8, van: 14:00 tot 15:30, VVV Themarondleiding Thorn bevrijd, Kosten:EU 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis, met Limburg Card EU 1,00 korting

Voor meer informatie kun je terecht op https://vvvmiddenlimburg.nl/nl/evenement/vvv-themarondleiding-thorn-bevrijd#content.

bevrijding thorn