Daarom herdenk ik… ontmoetingsbijeenkomst over vieren en herdenken


Op woensdag 8 mei vond in het Munttheater in Weert een drukbezochte ontmoetingsbijeenkomst ‘75 jaar bevrijding Limburg’ plaats. Ruim 160 vertegenwoordigers van Limburgse gemeenten en projecten gingen met elkaar in gesprek, in aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens. Tijdens de bijeenkomst werden de vertegenwoordigers geïnformeerd door diverse landelijke en provinciale samenwerkingspartners over vieren en herdenken.

Mart de Kruif

Luitenant-Generaal Mart de Kruif b.d., oud commandant in Zuid Afghanistan, gaf tijdens een indringende presentatie aan waarom het van belang is om te blijven herdenken. Met hartverscheurende verhalen, maar ook met een vleugje humor en zelfspot, hield hij de deelnemers een spiegel voor.

Inspiratie

Alle gasten kregen ruimschoots de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Door samen in gesprek te gaan ontstond nieuwe inspiratie om de projecten verder vorm te geven. Tevens werd een toast uitgebracht op de start van de provinciale activiteiten, die vanaf 12 september 2019 tot en met 3 maart 2020 plaatsvinden.