Deel je ideeën om 75 jaar be­vrij­ding on­ver­ge­te­lijk te vie­ren


Limburg wil in 2019/2020 een onvergetelijke bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Daarvoor is het Comité 75 jaar bevrijding Limburg op zoek naar ideeën. Hoe kunnen we in Limburg 75 jaar bevrijding zó gaan vieren, dat we onze vrijheid herdenken én doorgeven aan onze huidige en nieuwe generaties? Doe mee en deel jouw idee(ën) met het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg. Alle ideeën om dit in Limburg te vieren zijn welkom.

Deel-je-ideeën-avonden op 22 en 29 oktober

Via de website www.limburg.nl/75jaarbevrijding kan iedereen zich aanmelden voor één van de twee deel-je-ideeën-avonden op 22 en 29 oktober. Respectievelijk in het Limburgs Museum in Venlo (22 oktober) en het Continium Discovery Center in Kerkrade (29 oktober). Hier kunnen van 19.00 tot 22.00 uur ideeën met het burgercomité gedeeld worden, inspiratie worden opgedaan en contacten worden gelegd. Dit moet uiteindelijk leiden tot het indienen van projectvoorstellen, waarvan er in 2019/2020 verspreid over Limburg een tiental met subsidie van de Provincie verwezenlijkt gaan worden.

Comité 75 jaar bevrijding

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben een onafhankelijk provinciaal comité voor de viering van 75 jaar bevrijding in 2019 en 2020 benoemd onder voorzitterschap van de heer Herman Kaiser. Dit comité bestaat uit:

  • Mevrouw Hayat Barrahmun, Venlo, advocate en partner Boels Zanders Advocaten
  • De heer Giel Braun, Randsdaal, ondernemer Koobra Invest
  • Mevrouw Marit Brugman, Venray, youtuber
  • Mevrouw Brigitte van Eck, Weert, directeur Munttheater Weert
  • Mevrouw Esther Damman, Maastricht, eigenaar Jesaijes Communicatie
  • De heer John Monsewije, Heerlen, voorzitter College van Bestuur Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg
  • Mevrouw Petra Ritzen, Sittard, docente levensbeschouwing
  • De heer Mathieu Segers, Maastricht, hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis Maastricht University
  • De heer Robert Schmitz, Munstergeleen, student, actief in jongerenwerk
  • Mevrouw Sharon Walraven, Brunssum, Nederlands rolstoeltennisster (Paralympische zomerspelen dames dubbelspel: Sydney 2000 – Zilver, Beijing 2008 – Goud)

Het comité adviseert het College van Gedeputeerde Staten over de subsidieaanvragen in het kader van 75 jaar bevrijding. Het comité houdt daarbij zicht op een evenwichtige samenstelling en regionale verdeling van het programma. Desgewenst jaagt het comité onderdelen die in de programmering achterblijven aan.

Ook houdt het comité zicht op de Zuid-Nederlandse, landelijke- en internationale ontwikkelingen en activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding en betrekt ze deze bij het advies. Tot slot zal het comité het provinciaal bestuur van Limburg bij diverse plechtigheden in het kader van 75 jaar bevrijding representeren.


Zie ook

001_