Start nationale viering 75 jaar vrijheid in Terneuzen


Op 31 augustus 2019 zal Provincie Limburg aanwezig zijn bij het nationale startmoment van de viering van 75 jaar vrijheid in Terneuzen met allerlei foto’s en wetenswaardigheden over de bevrijding van Limburg. Dit is onderdeel van de Vrijheidsboulevard, een labyrint van zeecontainers langs de Schelde, die ruimte biedt voor tentoonstellingen, verhalen en optredens over de geschiedenis.

Op deze website vind je meer informatie over het programma van de viering in Terneuzen. Een deel van het vrijheidsfestival wordt ook live op televisie uitgezonden door de NOS.

Ope­nings­week­end 75 jaar be­vrij­ding Lim­burg

Twee weken later, van 12 t/m 15 september, organiseert Provincie Limburg, samen met gemeente Maastricht en gemeente Eijsden-Margraten, het startweekend van de Limburgse en Nederlandse viering van 75 jaar bevrijding. Vanaf dit weekend zal in Limburg een uitgebreid programma van vieren en herdenken losbarsten, dat zal duren tot aan de slotviering op 3 maart 2020 in Arcen. In het activiteitenoverzicht kun je alvast bekijken welke festiviteiten en herdenkingen bij jou in de buurt georganiseerd worden.