Vanavond op L1: Heel Limburg is vrij


Maandenlang werd in de hele provincie op een feestelijke manier teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog in Limburg. Dinsdag 3 maart wordt in Venlo de slotmanifestatie gehouden, 'Heel Limburg is vrij'. Een avond vol indrukwekkende verhalen, muziek, theater en groots visueel spektakel. Het begin van de provinciale vieringen en herdenkingen was op 12 september 2019 in Mesch, Zuid-Limburg. Mesch werd 75 jaar geleden als eerste bevrijd door de geallieerden. Venlo werd op 1 maart 1945 verlost van de Duitsers. Twee dagen later werd het laatste stuk grond van de provincie bevrijd: Arcen en Wellerlooi.

Het Stadhuisplein in Venlo vormt het decor van de slotmanifestatie. Originele filmbeelden worden geprojecteerd op de gebouwen. Het publiek ervaart wat het is om onderdrukt te worden, de angst voor deportatie, de dramatische bombardementen op de stad, de evacuatie en uiteindelijk de langverwachte bevrijding.

Het is één groot theaterspektakel dat zich voor, achter en tussen de mensen afspeelt. Heel Limburg is vrij is een initiatief van de provincie Limburg. Het slotevenement wordt in samenwerking met de gemeente Venlo georganiseerd

Meer informatie: https://l1.nl/heel-limburg-is-vrij-155550/.