Herdenking 75 jaar Bevrijding Weert


Zoals ieder jaar, werd ook dit jaar op 22 september de Bevrijding van Weert, door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon The Suffolk Regiment, herdacht, bij het Suffolk Monument (Stadsbrug). Een sobere herdenking met verhalen, muziek en kranslegging. Vele (ook Engelse) gasten waren hierbij aanwezig - een bijzondere dag - 75 jaar Bevrijding.

Het gemeentelijk (vrijwilligers-) Comite Bevrijding en Herdenkingen Weert vindt het van groot belang dat er ieder jaar op 4 mei wordt stilgestaan bij de gevallenen, dat op 5 mei de vrijheid wordt gevierd en dat op 22 september de Bevrijding van Weert wordt herdacht.

Vrijheid is namelijk een groot goed voor ons allen!

Aanwezig waren onder andere gemeente bestuur, vertegenwoordiger Britse ambassade, vertegenwoordiger Limburgse Jagers, oud-militairen, Bond van Wapenbroeders, vertegenwoordigers onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers kerkgemeenschappen etc. Dit jaar waren er ook veel Weertenaren, die het belangrijk vinden (zeker ook i.v.m. 75 jaar bevrijding) bij vrijheid stil te staan en stil te blijven staan - Verhalen te blijven vertellen!