Vannacht naar Dag


Op zaterdag 21 september 2019 heeft in de hal van het stadhuis van Weert de performance Vannacht naar Dag plaatsgevonden. Het was een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen dat zich afspeelt in het schemergebied tussen nacht en dag. Quirine vertelt verhalen met indringende ervaringen van gewone mensen. Deze vertellingen zijn vervlochten met liederen. De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden.

Om wat meer te weten te komen over de organisatie en hun drijfveren, hebben we een aantal vragen gesteld aan Ton Lemmen, kabinetschef bij gemeente Weert en bezoeker van Vannacht naar Dag.

Wat heeft u gemotiveerd om de activiteit te organiseren?

Dat het afwijkt van het gebruikelijke. Dat het voor een intiem gezelschap is van maximaal 75 personen. Dat het op een zaterdag 's morgens in alle vroegte is en daardoor met een ontbijt de start vormt van het drukke bevrijdingsweekeinde van 75 jaar bevrijding Weert (21 en 22 september).

Wat betekent vrijheid voor u?

Koester het feit dat we nog steedse in vrijheid kunnen en mogen leven en realiseer je dat telkens.

Welk specifiek publiek bezocht uw activiteit en wat waren hun reacties?

Een select gezelschap van maximaal 75 personen. Iedereen was stil na afloop van deze performance. Dit vanwege de diepe indruk die de verhalen en liederen alle aanwezigen gemaakt hadden. De start van de performance in het donker en het einde ervan bij daglicht maakte het extra speciaal. Tijdens het ontbijt kwamen de persoonlijke ervaringen van bezoekers met oorlog en vrede los.