Van Verzet naar Vrijheid


Op 2 en 3 november 2019 vond de culturele belevenis Verzet naar Vrijheid plaats. De manifestatie zette het verhaal van Beringe tijdens de Tweede Wereldoorlog in een muziektheatervoorstelling op de bühne. Over groot verdriet en klein geluk. Over geloof, hoop en liefde. In de Sint-Jozefkerk, op locatie. Met persoonlijke teksten, muziek, dans en theater. Zeven verenigingen bijeen in een totaalbelevenis. Een culturele manifestatie o.l.v. regisseur Marij Dorssers.

Verzet naar Vrijheid was een dorpsproject ter verbinding en dankbaarheid. Samen musiceren en spelen en met het publiek terug gaan… om te zien en te voelen. Zo gedenken en overdenken we de oorlogstijd, we vieren de bevrijding en stellen ons vragen over nu en over de toekomst. Om zo samen te leven in de dorpsgemeenschap Beringe, anno 2019, met respect voor de omgeving en elkaar.

600 bezoekers toonden ontroering, dankbaarheid en verbondenheid. De 130 medewerkers, in de leeftijd van 10 tot 90 jaar, hebben met enorm enthousiasme bijgedragen, uitgewisseld en gevierd. Het project heeft Beringe met trots vervuld. Het hele project is bijzonder succesvol afgerond.


Fotoalbum bekijken en downloaden:


https://www.flickr.com/photos/186039278@N06/sets/72157712212439633/